meeltje 10

Meeltje

Wie is Meeltje? Een opvallende verschijning in al haar eenvoud. Ze is onaangepast op een hartverwarmende manier en bezit de wonderlijke combinatie van rust en vuur.

Meeltje is een vriendelijke en verwonderde clown. Ze kan dansen, zingen en heel uitbundig zijn maar wat haar vooral typeert, is haar rust. Haar kalme onbevangenheid nodigt de ander vaak uit tot het maken van contact.

Meeltje is een graag geziene gast bij mensen met een verstandelijke beperking of dementie. Ze heeft geen verwachtingen of vooroordelen waardoor de ander ruimte ervaart om initiatief te nemen. Ze begint daar waar de ander is, wacht op een impuls en volgt. Dat kan van alles zijn, een geluid, beweging of ademhaling. En het mooiste is; er gebeurt altijd íets, er komt altijd reactie. Soms lang, soms korter, soms heel groots en soms nauwelijks voor een ander merkbaar.

Meeltje heeft veel fantasie en zit vol muziek. Een bezoek van Meeltje is per definitie een bijzondere ervaring.

 

Karin

Ruim 22 jaar heb ik met veel plezier gewerkt in verschillende functies met mensen met een verstandelijke en auditieve/communicatieve beperking en autisme. De laatste 18 jaar bij Koninklijke Kentalis. In april 2018 heb ik echter de knoop doorgehakt en de keuze gemaakt mij volledig te richten op Meeltje en het maken van muziek.

Karin

 

Ik ben namelijk ook saxofoniste, afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Naast mijn carrière als klassiek saxofoniste heb ik jarenlag lesgegeven op verschillende muziekscholen. Sinds kort begeef ik me vol overgave met mijn saxofoon op het gebied van muziektheater. En waar ooit mijn muzikale carrière begon met een trommel voor mijn buik, blijft deze eerste liefde warm en terugkeren op mijn muzikale weg.

Mijn werk in de zorg en mijn muzikale loopbaan heb ik altijd gescheiden van elkaar gehouden. En in beide vakgebieden miste ik op een gegeven moment het maken van werkelijk contact, het samen beleven vanuit rust en respect.

Ik ging op zoek en vond de clown op mijn pad. Tijdens de opleiding bij Stichting MiMakkus die ik met succes afgerond heb, kwam Meeltje tot leven. Een clown, MiMakker of contactclown, zoals sommigen het noemen. In mijn werk als Meeltje komt alles samen, muziek, zorg en wérkelijk contact van hart tot hart.

Om me te blijven ontwikkelen volg ik workshops en supervisie bij Stichting MiMakkus en bezoek ik wekelijks de theatertraining bij De SchoolvantooN van Toon Maas.